РФ Технологията

null

GF Технология
Какво е Растежен Фактор (GF)

Растежен Фактор – технологията (РФ) се отнася до най-напредналите и иновативни методи на Ей Кю, за производство на човешки растежни фактори и използването им в локални продукти за грижа за кожата. Растежните фактори могат да бъдат намерени в различни видове клетки в човешкото тяло. Те представляват група от специализирани протеини с много функции, най- важната от които е активирането на клетъчната пролиферация и диференциация. Растежните фактори включват и изключват най- важните клетъчни процеси и играят роля в увеличаването на клетъчната продуктивност, делението на клетките, производството на кръвоносни съдове, а също така и производството на колаген и еластин. В последните години, научните изследвания върху биологичната функция на Растежните Фактори показа, че медицинската РФ – технология е свързана с разрешаването на много заболявания, свързани с клетъчния растеж. Но РФ технологията има много други приложения за човешкото здраве и също така може да помогне на хората да имат по-младежки и жизнен вид, без скъпи естетични операции и Ботокс терапии. Също така може да помогне на хората да имат здрава и буйна коса, без страничните ефекти на лекарствата.

Растежните Фактори са жизнено необходими за поддръжката на младежкия външен вид. Кожата и скалпът съдържат множество растежни фактори, които регулират натуралното клетъчно обновяване и възстановителните процеси след нараняване, за да се запази кожата здрава и да поддържа нормален растежен цикъл на космите. Тези растежни фактори са отговорни за преобръщането на хронологичното и преждевременно стареене, причинено от факторите на околната среда. Последствията от излагането на вредното влияние на околната среда а също и нормалните процеси на стареене, водят до извънредното производство на свободни радикали, които увреждат клетъчните компоненти на кожата и скалпа и в краен резултат – разграждане на колагеновите и еластинови мрежи в дермиса на кожата, което води до очевидно стареене на лицето. Същите фактори увреждат функцията не растежните фактори и те не могат да поправят оксидативните увреждания и те стават перманентни.

Напредъкът в разработването не РФ технология помага за обръщане на процесите на стареене. Понастоящем растежните фактори могат да бъдат произведени при лабораторни условия и да се използват за локални терапии. Има многобройни клинични изследвания, които показват, че локалните апликации на растежни фактори намаляват стареенето на кожата, включително и статистически значимо намаляване на фините и дълбоки бръчки и увеличават синтезата на колаген в дермалния слой на кожата. РФ технологията се използва успешно за стимулиране на здравословен растеж на косата, изчистване на белези, поддържа кожата по време на възстановяване след апаратни или хирургични процедури и скъсява времето за оздравяване на рани след изгаряне.

null

История & Ефективност

Науката за ролята на растежните фактори, като спираща стареенето на кожата технология, се придвижи значително напред, благодарение работата на учените Стенли Коен и Рита Леви-Монталчини, които бяха удостоени с Нобелова награда по Медицина през 1986 год., за напредъка в разбирането на ролята на Епидермалния Растежен Фактор (EGF) в клетъчната биология. Много други изследователи продължават изучаването на EGF, водейки до сегашните клинични приложения за третиране различни кожни състояния а също така да намалят белезите на стареенето на кожата. Сега е известно, че EGF увеличава значително регенерацията на кожните клетки. Клинични изследвания са показали значителната роля и помощ на този фактор в процесите на оздравяване на кожните рани. След публикациите на Коен и Леви – Монталчини, научните изследвания са изградили ново разбиране базиращо се на типа и функциите на други бажни пастежни фактори като: TGF -b (Трансформиращ Растежен Фактор), PDGP ( Тромбоцитен Растежен Фактор), GM-CSF (Стимулиращ Фактор за Гранулоцитно – Макрофагната Колония) и IL (Интерлевкини). Медицински изследвания са показали, че Растежните Фактори могат да ускорят и подобрят оздравяването, когато се прилагат на различни от човешкото тяло, увредени вследствие на хирургични интервенции, изгаряния, рани или травми. Механизмът за тези подобрения е улесняването на промените на клетъчно ниво, за да могат увредените клетки да се преобразуват в по-млади клетки, способни да оздравят увредената кожа.

Някои изследователи си задават въпроса дали същата РФ- Технология, която може да осъществи такива забележителни резултати в оздравяването на увредената кожа, може да предостави също така и козметични подобрения. Учените са открили, че РФ- технологията има потенциала да преобърне процеса на стареене на клетките, белеите да избледнеят, подобряване на оздравителните процеси и подновяване на космените фоликули на скалпа, за да се помогне на хората с изтъняваща коса. Сега РФ- технологията показва, че може да подобри вида на стареещата и увредена от слънцето кожа и да помогне да се възстанови нормалния растеж на космите. За пръв път през 1994 година са били издадени козметични патенти на първата РФ – Технология.

През 2001 година, на конгрес на Обществото по Разселваща Дерматология са били представени две двойно-слепи проучвания за тестване на кремове, съдържащи или натурални или биологично- конструирани растежни фактори. Резултатите са били много изненадващи. Приложени върху кожата, два пъти дневно, в продължение на 4 до 6 седмици, и двата типа кремове са предизвикали резултат по-добър от Ботокс! Всяко едно проучване е показало значително увеличаване на продукцията на колаген, хиалуронова киселина, еастин, фибробласти и задебеляване на епидермиса.

Сега, AQ направи още един генерален напредък в РФ- технологията, като разработи уникални серуми за кожата и скалпа, които съдържат идеалните видове и комбинации от растежни фактори, които да произведат максимален антиейджинг и възстановяващ косата ефект.
null